Załadowana Zupa Ziemniaczana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj załadowanej zupy ziemniaczanej. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 14g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.37 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, sól, złotą mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekana zupa ziemniaczana z chrupiącymi, smażonymi skórkami ziemniaków, Załadowana Zupa Ziemniaczana, oraz Załadowana Zupa Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-calowej patelni, gotować boczek na średnim ogniu 6 do 7 minut lub aż ostry; spuścić na ręcznikach papierowych. Pokruszyć boczek; odstawić. Rezerwy 2 kapiele łyżki w patelni. Cebulę gotować w boczku kapie na średnim ogniu 6 minut lub aż będzie prawie miękka.
W 6-quart holenderski piekarnik, wymieszać cebulę, bulion i ziemniaki.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować 10 minut lub aż ziemniaki są bardzo miękkie.
Tymczasem, w tej samej patelni, roztopić masło na małym ogniu. Wymieszaj mąkę z trzepaczką, aż będzie gładka. Gotować i mieszać 1 minutę. Stopniowo mieszać w 2 szklanki mleka.
Wlać mieszaninę mleka do mieszaniny ziemniaków.
Dodaj pozostałe 2 szklanki mleka, sól i pieprz. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką, aż mieszanina zgęstnieje i będzie bąbelkowa.
Wymieszać szynkę, połowę boczku, śmietanę, 2 szklanki sera i 1/2 szklanki zielonej cebuli. Gotować aż do całkowitego ogrzania i rozpuszczenia sera. Równomiernie górną poszczególne porcje z pozostałym boczkiem, 1/2 szklanki sera i 1/4 szklanki zielonej cebuli.