Zatopione pijane ciasto czekoladowe

Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, zatopione pijane ciasto czekoladowe może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 248 kalorii. Ten przepis służy 14 i kosztuje 78 centów za porcję. 184 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, jajka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zatopione Ciasto Czekoladowe Z Jagodowym Głupcem, Zatopiony ciemno-Czekoladowy tort z malinowym głupcem, oraz Zatopione czekoladowo-pomarańczowe babeczki.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Delikatnie podgrzać śliwki i Marsala na małym ogniu do gorąca.
Wyjąć z ognia i pozostawić na około 1 godzinę lub aż śliwki wchłoną prawie całą ciecz. Whizz śliwki i pozostałą gorzałę w robocie kuchennym, aż mniej więcej posiekane.
Posmarować masłem i wyłożyć podstawę 20cm sprężyny. Pył z kakao, pozbyć się nadmiaru i rezerwy. Roztopić masło i czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą. Wymieszać mieszankę śliwek.
Ubić cukry, 2 jajka i 2 żółtka, aż staną się Blade, gęste i podwoją objętość. Składamy masę czekoladową i waniliową do masy jajecznej, następnie przesiewamy zmielone migdały, mąkę i pozostałe kakao. Wchodzisz, aż wszystko jest połączone.
Białka ubić na sztywno i delikatnie złożyć do mieszanki. Łyżkę do przygotowanej puszki i piec przez 20-25 minut lub do momentu powstania lekkiej Skórki. Pozostaw do ostygnięcia w puszce, która zatonie i pęknie, gdy się ochłodzi.
Wyjąć z puszki i kurz z kakao przed podaniem.