Zapiekany Tuńczyk z warzywami Niçoise i masłem czosnkowym

Zapiekany Tuńczyk z warzywami Niçoise i masłem czosnkowym
Jeśli 2,37 zł za porcję spada w budżecie, smażony tuńczyk z warzywami Niçoise i masłem czosnkowym może być niesamowite bezglutenowe i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 5G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz haricots verts, pomidorki koktajlowe, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażony Tuńczyk Niçoise, Sałatka Nicoise z pieczonym tuńczykiem, oraz Sałatka Z Tuńczykiem Nicoise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dostosuj stojak 6 cali od elementu brojlerów i podgrzej brojlery do wysokiej. Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Pomidory skropić około 1 łyżeczką oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem i ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Broil dla 8 minut, lub aż po prostu pęknięcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Umieść ziemniaki w garnku i przykryj co najmniej 1 cal zimnej osolonej wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać haricôts verts. Fasolę gotować przez trzy minuty, następnie wyjąć sitkiem i przenieść do łaźni lodowej. Nadal gotować ziemniaki do miękkości, w sumie około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Odcedzić i odstawić.
5
W międzyczasie w małym rondlu na średnim ogniu umieść 3 łyżki oliwy z oliwek, czosnek i skórkę z cytryny. Gotuj, aż bąbelki zaczną tworzyć się wokół Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Zdjąć z ognia i odstawić.
7
Dodać masło do wlewanego oleju, wymieszać, aby połączyć i wyrzucić ząbki czosnku i skórkę z cytryny. Wrzucić fasolki i ziemniaki z olejem czosnkowym-masło, bazylia, i pietruszka. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Haricots VertsHaricots Verts
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Olej W InfuzjiOlej W Infuzji
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
8
W małej patelni nonstick rozgrzać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek, aż się połysk. Doprawić tuńczyka herbes de Provence, solą i pieprzem po obu stronach. Sear przez 1 1/2 do 2 minut z każdej strony dla średnich i średnich dobrze. Ułożyć ziemniaki i fasolki, ułożyć tuńczyka na wierzchu i ułożyć na nim pieczone pomidory koktajlowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski
Haricots VertsHaricots Verts
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Podawać z klinem cytrynowym, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn