Zapiekany Tuńczyk z warzywami Niçoise i masłem czosnkowym
Jeśli 2,37 zł za porcję spada w budżecie, smażony tuńczyk z warzywami Niçoise i masłem czosnkowym może być niesamowite bezglutenowe i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 5G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz haricots verts, pomidorki koktajlowe, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażony Tuńczyk Niçoise, Sałatka Nicoise z pieczonym tuńczykiem, oraz Sałatka Z Tuńczykiem Nicoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak 6 cali od elementu brojlerów i podgrzej brojlery do wysokiej. Rozgrzej brojlery.
Pomidory skropić około 1 łyżeczką oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem i ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Broil dla 8 minut, lub aż po prostu pęknięcie.
Umieść ziemniaki w garnku i przykryj co najmniej 1 cal zimnej osolonej wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać haricôts verts. Fasolę gotować przez trzy minuty, następnie wyjąć sitkiem i przenieść do łaźni lodowej. Nadal gotować ziemniaki do miękkości, w sumie około 20 minut.
W międzyczasie w małym rondlu na średnim ogniu umieść 3 łyżki oliwy z oliwek, czosnek i skórkę z cytryny. Gotuj, aż bąbelki zaczną tworzyć się wokół Skórki.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Dodać masło do wlewanego oleju, wymieszać, aby połączyć i wyrzucić ząbki czosnku i skórkę z cytryny. Wrzucić fasolki i ziemniaki z olejem czosnkowym-masło, bazylia, i pietruszka. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
W małej patelni nonstick rozgrzać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek, aż się połysk. Doprawić tuńczyka herbes de Provence, solą i pieprzem po obu stronach. Sear przez 1 1/2 do 2 minut z każdej strony dla średnich i średnich dobrze. Ułożyć ziemniaki i fasolki, ułożyć tuńczyka na wierzchu i ułożyć na nim pieczone pomidory koktajlowe.
Podawać z klinem cytrynowym, jeśli chcesz.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.