Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi

Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi
Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Na 8,07 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz najwyższej jakości steki z tuńczyka, proszek wasabi, jedwabne tofu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok yuzu, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki kokosowe z masłem Yuzu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonego Tunanu i rzodkiewki z sosem Wasabi, Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrynowo-Wasabi i gorącymi chipsami musztardowymi Wonton, oraz Sałatka Z Tuńczyka Z Wasabi.

Instrukcje

1
W małej misce, ubić proszek wasabi z tofu, ocet ryżowy i 1 łyżka każdy z sokiem z cytryny i mirin. W dużej misce, wrzucić rzodkiewki z mięty, kolendry i kiełki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek WasabiProszek Wasabi
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
KiełkiKiełki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Podgrzej żeliwną patelnię grillową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
3
Steki z tuńczyka posmarować oliwą z oliwek i obficie doprawić solą i pieprzem. Grillować tuńczyka na dużym ogniu, aż usmażone na zewnątrz i średnio rzadkie w ciągu, 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Przełożyć na talerz.
5
Dodać pozostałe 3 łyżki soku z cytryny i mirin do rzodkiewki i wymieszać. Pokrój steki z tuńczyka o grubości 1/4 cala i podawaj z sałatką z rzodkiewki i sosem wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
WasabiWasabi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn