Zapiekany Tuńczyk z japońską salsą

Zapiekany Tuńczyk z japońską salsą
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Zapiekany Tuńczyk z japońską salsą może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $10.0 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1047 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz steki z tuńczyka, czosnek, kolendra, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk Z Japońską Salsą, Zapiekany Tuńczyk Z Tropikalną Salsą, oraz Zapiekany Tuńczyk z salsą z awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tuńczyk opłukać; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
2
Po obu stronach steków rozprowadzić czosnek, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
StekStek
3
Wlać olej do 8-do 10-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać tuńczyka. Gotować, obracając raz, aż lekko rumiane z obu stron, o 1 minutę na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wokół steków wlać sake i 1 łyżkę sosu sojowego; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
StekStek
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
5
Ostudzić, często obracając ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
6
Tymczasem w małej misce wymieszaj pomidory, zieloną cebulę, kolendrę, sok z cytryny i pozostałą łyżkę sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sos SojowySos Sojowy
KolendraKolendra
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Podnieś tuńczyka z mieszanki sake, rezerwując soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
TuńczykTuńczyk
8
Pokrój rybę w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala i połóż na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
RybyRyby
9
Dekoruj plasterkami salsy i awokado. W razie potrzeby łyżka soków patelni równo nad tuńczykiem (w przeciwnym razie Odrzuć).
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn