Zapiekany tuńczyk sezamowy w sosie pomarańczowym
Zapiekany tuńczyk sezamowy z sosem pomarańczowym to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 460 kalorii, 46g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 6,63 zł / porcja, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, pieprz, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Zapiekany tuńczyk sezamowy w sosie pomarańczowo-imbirowym, Seared Sesame Tuna W / Ginger Carrot Sauce, oraz Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować 1 szklankę wody i 1/4 łyżeczki soli; stopniowo wymieszać z kuskusem.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Puch z widelcem.
Podczas gdy kuskus stoi, podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Połącz nasiona sezamu, mąkę, 1/4 łyżeczki soli i czarny pieprz. Pogłębiać obie strony steków z tuńczyka w mieszance nasion sezamu.
Dodaj rybę na patelnię i gotuj 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjmij rybę z patelni i utrzymuj ciepło.
Podczas gdy ryba gotuje, połącz sok pomarańczowy i następne 5 składników (sok pomarańczowy przez czosnek) w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Połącz 1 łyżkę wody i skrobię kukurydzianą, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do patelni i gotuj przez 2 minuty lub do momentu zagęszczenia sosu, często mieszając.
Podawać rybę z kuskusem i sosem.