Zapiekany tuńczyk Ahi z rukolą, Chile i sałatką imbirową

Zapiekany tuńczyk Ahi z rukolą, Chile i sałatką imbirową
Zapiekany tuńczyk Ahi z rukolą, Chile i sałatką imbirową to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 621 kalorii, 55g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na $9.89 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka steków z tuńczyka, sól i pieprz, Skórka z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest super. Spróbuj Zapiekany tuńczyk Ahi z rukolą, Chile i sałatką imbirową, Zapiekany tuńczyk i rukola z cebulowo-imbirowym smakiem, oraz Chile - imbir Grillowany Tuńczyk, z sałatką w stylu koreańskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Imbir, sok z limonki, sos rybny, cukier, sól i pieprz ubić w misce, aż cukier się rozpuści. Powoli ubij oliwę z oliwek, aż do włączenia. Odstawić i schłodzić połowę tej mieszanki do wykorzystania jako sos sałatkowy później.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Ubić czosnek, Skórka z limonki, mielony pieprz chile, i kolendry łodygi do marynaty. Steki z tuńczyka zalać marynatą, przykryć i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
3
Rozgrzej dużą patelnię o ciężkim dnie na średnim ogniu. Gdy patelnia jest bardzo gorąca, usunąć tuńczyka z marynaty, i umieścić na patelni. Sear tuńczyka na złoty kolor z obu stron, i gotowane do pożądanego stopnia doneness, o 2 minut na stronie dla średnich, w zależności od grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Umieść rukolę w dużej misce z liśćmi kolendry, pomidory koktajlowe, i pokrojony pieprz chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Wlać zarezerwowany opatrunek i wrzucić do wymieszania.
6
Podsmażonego tuńczyka podawać na łóżku z sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje dla tuńczyka Ahi. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn