Zapiekany tuńczyk Ahi z rukolą, Chile i sałatką imbirową

Zapiekany tuńczyk Ahi z rukolą, Chile i sałatką imbirową to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 621 kalorii, 55g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na $9.89 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka steków z tuńczyka, sól i pieprz, Skórka z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest super. Spróbuj Zapiekany tuńczyk Ahi z rukolą, Chile i sałatką imbirową, Zapiekany tuńczyk i rukola z cebulowo-imbirowym smakiem, oraz Chile - imbir Grillowany Tuńczyk, z sałatką w stylu koreańskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Imbir, sok z limonki, sos rybny, cukier, sól i pieprz ubić w misce, aż cukier się rozpuści. Powoli ubij oliwę z oliwek, aż do włączenia. Odstawić i schłodzić połowę tej mieszanki do wykorzystania jako sos sałatkowy później.
Ubić czosnek, Skórka z limonki, mielony pieprz chile, i kolendry łodygi do marynaty. Steki z tuńczyka zalać marynatą, przykryć i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej dużą patelnię o ciężkim dnie na średnim ogniu. Gdy patelnia jest bardzo gorąca, usunąć tuńczyka z marynaty, i umieścić na patelni. Sear tuńczyka na złoty kolor z obu stron, i gotowane do pożądanego stopnia doneness, o 2 minut na stronie dla średnich, w zależności od grubości.
Umieść rukolę w dużej misce z liśćmi kolendry, pomidory koktajlowe, i pokrojony pieprz chile.
Wlać zarezerwowany opatrunek i wrzucić do wymieszania.
Podsmażonego tuńczyka podawać na łóżku z sałatką.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje dla tuńczyka Ahi. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.