Zapiekany niedzielny naleśnik z sosem malinowym
Zapiekany niedzielny naleśnik z sosem malinowym to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 232 kalorie, 7G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Cytrynowy zapiekany naleśnik z potrójnym sosem jagodowym + wideo, Niedzielny Brunch: pieczone ciasto Blintz ze świeżym sosem borówkowym, oraz Niedzielny Brunch: Niemiecki Naleśnik Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na 10-calowej patelni żaroodpornej na małym ogniu.
W dużej misce lub blenderze ubijaj lub wiruj jajka, aż staną się jasne i blade. Ubij lub zmiksuj w mleku, wanilii, mące, cukrze i soli.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec w piekarniku 425, aż naleśnik jest nadmuchany i lekko rumiane, 15 do 20 protokół. Pokroić w plastry i od razu podawać z sosem malinowym.
Sos malinowy: w robocie kuchennym lub blenderze, wir 4 szklanki płukanych świeżych lub rozmrożonych mrożonych malin, aż będą gładkie. Przetrzeć czystą przez drobny sitko do miski; wyrzucić nasiona. Wymieszać 1/4 szklanki cukru do czystej maliny; smak, i dodać więcej cukru w razie potrzeby. Sprawia, że 1 1/4 szklanki.