Zapiekany koper włoski Tuńczyk z sosem z czerwonego wina Rioja, karmelizowaną cebulą i duszonym koprem
Zapiekany koper włoski Tuńczyk z sosem z czerwonego wina Rioja, karmelizowaną cebulą i duszonym koprem jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 7,83 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1074 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino, porto, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 37%. Spróbuj Dziś Kolacja: Kotlet schabowy z duszonym koprem i karmelizowaną cebulą, Koper Włoski Z Karmelizowaną Cebulą, oraz Karmelizowany koper włoski i cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść port, wino, cukier i miód w średnim rondlu ze stali nierdzewnej i gotuj na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Port
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Umieść zredukowaną ciecz w blenderze i przy włączonym silniku dodaj olej do emulgowania. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W średnim rondlu umieść wodę, masło i cukier i gotuj, aż masło i cukier stopią się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj cebulę i gotuj na dużym ogniu, aż woda wyparuje, a cebula jest gotowana i karmelizowana. Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Dodaj nasiona kopru włoskiego i tosty przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
3
Umieścić nasiona w młynku do kawy i zmielić, aż grubo posiekane. Doprawić tuńczyka solą i pieprzem do smaku z obu stron. Pogłębiać 1 stronę każdego fileta w nasionach kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Bułka Tarta, Kilka Garści
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Mandarynki, Każda
4
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Podsmażyć tuńczyka, Koper-side w dół, aż złoty kolor brązowy 1 do 2 protokół. Odwróć rybę i kontynuuj gotowanie przez 1 minutę na rzadką doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, Każda
6
Skropić rybę sosem Rioja i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rioja
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Podawać z karmelizowaną cebulą i duszonym koprem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana Cebula
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
8
Do duszonego kopru włoskiego: brązowy koper włoski w oliwie z oliwek na średniej patelni. Patelnia Deglaze z winem i bulionem. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.