Zapiekanki Z Gruszką
Przyprawione gruszki ręcznie ciasta może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 235 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz nektar z agawy, zmielony kardamon, fasolę wanilii i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Placki Gruszkowo-Żurawinowe, Pear and Walnut hand Pie, oraz Marcepanowe Placki Z Gruszką.
Instrukcje
W średniej patelni saute, rozgrzać masło, aż się stopi.
Dodać pokrojone w kostkę gruszki do masła i gotować, aż zaczną uwalniać jakiś płyn, o 5-6 protokół.
Dodaj fasolę wanilii (i nasiona), nektar z agawy, suszone przyprawy i starty imbir. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż mieszanina zacznie zagęszczać i owoce są miękkie, o 20 protokół.
Zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Pracując na mące, rozwałkuj skorupy ciasta, aby miały grubość około 1/3 cala. Korzystając z 3-calowego okrągłego noża (użyłam dużej pokrywki słoika), wyciąć okrągłe ciasto.
Dodaj czubatą łyżkę mieszanki do każdej rundy i złóż. Za pomocą widelca, zacisnąć krawędzie do uszczelnienia i umieścić na pergaminie pokryte blachy do pieczenia. Po zakończeniu ciasto umieścić w lodówce na 20 minut.
Przed pieczeniem, odpowietrzyć każde ciasto na górze z dwoma małymi szczelinami.
Umyj każdą z nich odrobiną mycia jajek.
Piec przez 20-22 minut (w zależności od piekarnika) lub do bulgotania i złocistego brązu - jest w porządku, jeśli masz trochę sączenia z góry i boków. Powinny być rustykalne. Pozostawić do ostygnięcia przed jedzeniem-nadzienie jest gorące!