Zapiekanki z chrupiącymi kaparami
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 348 kalorii, 3G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mieloną kolendrę, kapary, ugotowane na twardo żółtko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Przegrzebki Z Kaparami, Przegrzebki z cytryną i kaparami, oraz Przegrzebki z kaparami i pomidorami.
Instrukcje
W małej patelni, gotować sok pomarańczowy na umiarkowanym ogniu, aż zredukowana do 2 łyżki stołowe, 6 do 7 protokół.
Dodać ugotowane żółtko, ocet ryżowy i musztardę i proces, aż będzie gładka. Po włączeniu maszyny dodaj 1/3 szklanki oliwy z oliwek w cienkim strumieniu i przetwarzaj, aż do zemulgowania. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do małej żaroodpornej miski. Ustawić miskę na małym rondlu z ledwo gotującej się wody i utrzymać SOS ciepły; nie gotować.
Dodać olej rzepakowy i podgrzać do połysku.
Dodać kapary i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko się otworzą i zaczną brązowieć, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć kapary Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Używając ostrego noża, obrać grejpfruta, usuwając cały gorzki biały rdzeń. Pracując nad miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty do miski.
W małej misce połącz mieloną kolendrę i kminek. Sezon przegrzebki z solą i pieprzem i zanurzyć połowę każdego przegrzebka do mieszanki przypraw do pokrycia go. Na dużej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż prawie do palenia.
Dodaj przegrzebki w jednej warstwie i gotować na dużym ogniu, aż złoty, o 3 protokół. Włącz przegrzebki i gotować przez 1 minutę dłużej.
Łyżka 2 łyżki ciepłego sosu na każdym z 4 talerzy. Ułóż przegrzebki na sosie i umieść segmenty grejpfruta wokół nich. Rozproszyć kapary i zioła na przegrzebki i służyć od razu.