Zapiekanka Żurawinowo-Malinowa
Placek żurawinowo-malinowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz maliny, sól, ciasto na ciasto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Zapiekanka żurawinowo-Borówkowa, Placek Wiśniowy w kratkę, oraz Szarlotka W Kratkę dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dopasuj jedno kółko ciasta do 9-calowej płytki ciasta lekko pokrytej sprayem do pieczenia. Delikatnie docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Wyluzuj.
Połącz żurawinę, jabłko i sok z cytryny w dużej misce.
Posypać cukrem, skrobia kukurydziana, i sól; wrzucić dobrze do herbu.
Dodać 2 opakowania malin; wrzucić delikatnie do połączenia. Mieszamy łyżką do przygotowanego ciasta. Ułóż pozostałą paczkę malin na wierzchu mieszanki żurawinowej.
Delikatnie rozwałkuj Pozostałe kółko ciasta na prostokąt o wymiarach 10 x 5 cali.
Pokrój ciasto wzdłuż na paski 10 (1/2 cala). Ułóż w kratkę nad malinami. Uszczelnij paski ciasta do krawędzi skorupy.
Połączyć 1 łyżeczkę wody i białka jajka, mieszając trzepaczką.
Brush kraty i krawędzie ciasta z mieszaniny jaj.
Piec w 350 przez 55 minut lub do momentu, gdy skórka będzie złota i wypełnienie jest bąbelkowe, ekranując krawędzie piecrust folią, jeśli to konieczne. Fajne ciasto całkowicie na stojaku drucianym przed krojeniem.