Zapiekanka Ziti
Zapiekanka ziti może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 335 kalorii, 27g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz ziti, sól, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka Ziti, Zapiekanka Ziti, oraz Zapiekanka Ziti.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Połączyć makaron, podstawowe Marinara, 1/2 szklanki mozzarella, 2 łyżki Asiago, sól, sos pieprzowy, i indyk w dużej misce. Łyżka do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania; posypać pozostałą 1/2 szklanki mozzarelli i pozostałe 2 łyżki Asiago.
Piec w 350 przez 30 minut lub aż ser lekko rumiany.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Wino Uwaga: proste pieczone ziti, takie jak to, najlepiej z dobrym solidnym czerwonym winem, najlepiej z włoskiego winogrona sangiovese (główne winogrono w Chianti). Sangiovese ma nutę kwasowości, która pomaga pięknie połączyć się z sosami pomidorowymi. Dla pełniejszego ciała sangiovese, spróbuj jeden z Kalifornii, takich jak Eberle Sangiovese 2005 Z Paso Robles ($22). -- Karen MacNeil