Zapiekanka ziemniaczano-łososiowa

Zapiekanka z ziemniaków i łososia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 351 kalorii, 26g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest idealny do Jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, parmezan, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka z łososiem i ziemniakami, Zapiekanka śniadaniowa z wędzonym łososiem i ziemniakami, oraz Łosoś z Beurre Rouge i pieczonym ziemniakiem nadziewanym łososiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Spryskaj szklaną potrawę o średnicy 10 cali sprayem olejowym. Łososia rozdzielić na kawałki, pozostawiając kości nienaruszone (kości są bardzo miękkie i mieszają się w mieszaninę ziemniaków).
Usunąć czarne kawałki skóry; wyrzucić. Odstaw łososia na bok.
Ziemniaki gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będą bardzo miękkie, około 20 minut.
Przenieść ziemniaki do dużej miski.
Dodać mleko, kozi ser i 2 łyżki parmezanu. Za pomocą miksera elektrycznego, beat aż prawie gładkie. Doprawić solą i pieprzem. Ubić w jajkach. Wymieszać z łososiem i zieloną cebulą.
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia.
Posypać pozostałą 1 łyżką parmezanu.
Piec zapiekankę aż złoty i podgrzany przez, o 45 protokół.
W porcji: kalorie, 330; tłuszcz całkowity, 11 g; Tłuszcze nasycone, 5 g; cholesterol, 150 mg