Zapiekanka Ziemniaczano-Koprowa
Zapiekanka ziemniaczano-Koprowa jest bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Ta przystawka ma 384 kalorie, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz paprykę, Cebulki kopru włoskiego, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka z kopru włoskiego i ziemniaków, Zapiekanka z ziemniaków i kopru włoskiego, oraz Zapiekanka z kopru włoskiego i ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Masło wewnątrz 10-na-15-na-2-cala (10-cup) naczynia do pieczenia.
Usunąć łodygi z kopru włoskiego i przeciąć cebulki na pół wzdłuż.
Usunąć rdzenie i cienko pokroić cebulki w poprzek, tworząc około 4 szklanki pokrojonego kopru włoskiego.
Podsmażyć koper włoski i cebulę w oliwie z oliwek i maśle na średnim ogniu przez 15 minut, do miękkości.
Ziemniaki obrać, a następnie cienko pokroić ręcznie lub mandoliną.
Wymieszać pokrojone ziemniaki w dużej misce z 2 szklanki śmietany, 2 szklanki Gruyre, sól, i pieprz.
Dodać podsmażony koper włoski i cebulę i dobrze wymieszać.
Wlać ziemniaki do naczynia do pieczenia. Naciśnij, aby wygładzić ziemniaki.
Połączyć pozostałe 2 łyżki śmietany i 1/2 szklanki Gruyre i posypać wierzchem.
Piec przez 1 1/2 godziny, aż ziemniaki będą bardzo miękkie, a wierzch jest rumiany i bąbelkowy. Pozostawić do Ustawienia na 10 minut i służyć.