Zapiekanka ziemniaczana z kozim serem i czosnkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki ziemniaczanej z kozim serem i czosnkiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 159 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9 i kosztuje 78 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, mleko, kozi ser i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Zapiekanka ziemniaczana z kozim serem i czosnkiem, Zapiekanka ziemniaczana czosnkowa z kozim serem, oraz Zapiekanka ziemniaczana z kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 2 łyżki pół na pół z mąką w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać pozostałe pół na pół, ser i kolejne 5 składników (ser przez czosnek), mieszając trzepaczką. Ułóż połowę plastrów ziemniaków w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Połowę mieszanki mlecznej wlać na plastry ziemniaków, mieszając mieszaninę mleczną bezpośrednio przed dodaniem. Powtórz procedurę z pozostałymi plastrami ziemniaków i mieszaniną mleka.
Piec w 400 przez 1 godzinę i 10 minut lub aż ziemniaki będą miękkie i złociste.