Zapiekanka Ziemniaczana Z Boczkiem

Zapiekanka Ziemniaczana Z Boczkiem
Dwukrotnie zapiekana Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Jesień. 2173 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz łagodny ser cheddar, mielony pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka Ziemniaczana Z Boczkiem, Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), oraz Zapiekanka gnocchi z boczkiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj naczynie zapiekane 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
PiekarnikPiekarnik
2
Wbij kilka dziur do każdego ziemniaka za pomocą wykałaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
3
Ziemniaki pieczemy w rozgrzanym piekarniku do całkowitego ugotowania, około 1 godziny. Ostudzić przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Umieść boczek na dużej patelni i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Plastry boczku osuszyć na papierowych ręcznikach i pokruszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Pokrój cienki plasterek z jednej strony każdego ziemniaka; ostrożnie wyjmij miąższ i przełóż do miski. Odrzuć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wymieszaj 3/4 szklanki sera Cheddar, śmietanę, mleko, masło, szczypiorek,sól, czarny pieprz i czosnek w proszku z ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CheddarSer Cheddar
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
SzczypiorekSzczypiorek
MlekoMleko
SólSól
8
Rozprowadź mieszaninę ziemniaków do przygotowanego naczynia żaroodpornego; wierzch z 3/4 szklanki sera Cheddar i pokruszonego boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CheddarSer Cheddar
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
ZiemniakZiemniak
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
9
Piec w nagrzanym piekarniku, aż tylko bulgotanie, 10 do 15 protokół. Schłodzić przez co najmniej 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn