Zapiekanka Ziemniaczana Z Boczkiem

Dwukrotnie zapiekana Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Jesień. 2173 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz łagodny ser cheddar, mielony pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka Ziemniaczana Z Boczkiem, Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), oraz Zapiekanka gnocchi z boczkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj naczynie zapiekane 9x13 cali.
Wbij kilka dziur do każdego ziemniaka za pomocą wykałaczki.
Ziemniaki pieczemy w rozgrzanym piekarniku do całkowitego ugotowania, około 1 godziny. Ostudzić przez około 15 minut.
Umieść boczek na dużej patelni i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Plastry boczku osuszyć na papierowych ręcznikach i pokruszyć.
Pokrój cienki plasterek z jednej strony każdego ziemniaka; ostrożnie wyjmij miąższ i przełóż do miski. Odrzuć Skórki.
Wymieszaj 3/4 szklanki sera Cheddar, śmietanę, mleko, masło, szczypiorek,sól, czarny pieprz i czosnek w proszku z ziemniakami.
Rozprowadź mieszaninę ziemniaków do przygotowanego naczynia żaroodpornego; wierzch z 3/4 szklanki sera Cheddar i pokruszonego boczku.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż tylko bulgotanie, 10 do 15 protokół. Schłodzić przez co najmniej 5 minut przed podaniem.