Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i gruszek

Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i gruszek wymaga około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 2 g tłuszczu i łącznie 187 kalorii. Za 63 centy za porcję otrzymasz przystawkę dla 8 osób. 1 osoba wypróbowała ten przepis i polubiła go. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Udaj się do sklepu i kup brązowy cukier, masło, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 36%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Dwukrotnie Pieczone Skórki Ziemniaków Z Pekanem Streusel (akan Individual Zapiekanka ze Słodkich Ziemniaków), Dwukrotnie Pieczone Skórki Ziemniaków Z Pekanem Streusel (akan Indywidualna Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków) i Dwukrotnie Pieczone Skórki Ziemniaków Z Pekanem Streusel (akan Individual Zapiekanka ze słodkich ziemniaków).
Instrukcje
Nakłuj słodkie ziemniaki i umieść je na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej. Wstawić do kuchenki mikrofalowej, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 13-15 minut lub do miękkości. Fajny. Obierz i pokrój w 1/4-calowe kawałki. plastry; odłożyć na bok.
W dużej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, połącz brązowy cukier i skrobię kukurydzianą. Wymieszaj sok pomarańczowy i sok gruszkowy, aż uzyskasz gładką masę. Wymieszaj masło i sól. Wstawić do kuchenki mikrofalowej, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 1,5–2 minuty, mieszając co 30 sekund lub do momentu, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie pienić się. Wymieszaj rodzynki.
W 8-calowym. kwadratowe naczynie nadające się do kuchenki mikrofalowej, pokryte sprayem kuchennym, ułóż połowę słodkich ziemniaków, gruszek i sosu. Powtórz warstwy. Przykryj i wstaw do mikrofalówki na maksymalną moc przez 8-10 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie.
Przed podaniem odstawić na 5 minut.