Zapiekanka Ze Szpinaku Śmietana

Zapiekanka Ze Szpinaku Śmietana
Creamed szpinak Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 258 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz parmezan, bułkę tartą, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Ze Szpinaku Śmietana, Fantastyczna Zapiekanka Ze Szpinakiem, oraz Kremowa Zapiekanka Z Jarmużu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło płytkie 1 1/2 - do 2-quart naczynia do pieczenia. Wyciśnij ze szpinaku jak najwięcej wody (użyj rąk lub czystego ręcznika kuchennego). Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Szpinak i śmietanę rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i wymieszać z serem do stopienia. Wymieszać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dostosuj przyprawę do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
SzpinakSzpinak
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Masę szpinakową przełożyć na maślane naczynie do pieczenia i posypać bułką tartą. Tuż przed podaniem, umieścić naczynie w piekarniku 5 do 6 w. poniżej brojlerów ustawionych na wysoki; broil aż do góry jest złoty i chrupiące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn