Zapiekanka ze szparagów i ciecierzycy
Szparagi i zapiekanka z ciecierzycy mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.64 za porcję. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Mieszanka szparagów, mąka, haszysz brązowe ziemniaki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka ze szparagami i ciecierzycą, Omlety z mąki ciecierzycy ze szparagami, oraz Szparagi, cukinia i zielone Curry z ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu. Daj mu szybki spray oleju, w razie potrzeby, i dodać cebulę. Gotować, aż cebula zmięknie, 2-3 minuty.
Dodać seler, grzyby i czosnek i gotować jeszcze 2-3 minuty, aż grzyby wydzielają swoje soki.
Dodaj szparagi i dwie łyżki bulionu warzywnego, przykryj patelnię i gotuj przez kolejne 2-3 minuty, aż szparagi będą jasnozielone i zaczną stawać się miękkie.
Mąkę ubić do filiżanki bulionu warzywnego.
Dodaj go, mleko, drożdże odżywcze, tymianek, i bazylia i ciepła, aż bąbelki.
Dodać ciecierzycę i sól i pieprz do smaku. Włącz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wlać do przygotowanego naczynia żaroodpornego i polać równą warstwą ziemniaków.
Posypać ziemniaki solą, w razie potrzeby, i wędzoną papryką.
Piec, aż zapiekanka będzie bąbelkowa, a góra lekko rumiana, 25-45 minut (mrożone ziemniaki będą trwać dłużej niż świeże). Jeśli top Nie całkowicie brązowy, umieścić go pod brojlerem na kilka sekund.