Zapiekanka z ziemniaków i kalafiora

Zapiekanka z ziemniaków i kalafiora
Puree ziemniaczane i kalafior Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 344 kalorie, 14g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki russet, kalafior, grubą fontinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puree Kalafior Au Gratin, Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego, oraz Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki i 2 łyżeczki soli umieścić w dużym ciężkim rondlu i obficie przykryć zimną wodą (około 2 1/2 ćwiartki). Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i dusić, częściowo przykryte, aż ziemniaki będą miękkie, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podczas gdy ziemniaki gotują się, podgrzać 3/4 szklanki mleka i 3 łyżki masła w małym rondlu, aż masło się rozpuści, a mleko jest gorące, ale nie wrzenia. Trzymaj ciepło z dala od ciepła, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ziemniaki dobrze osuszyć na sitku lub durszlaku i wrócić do gorącego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
4
Dodać mieszaninę mleka, Fontina, i pieprz, i zacieru z masher ziemniaków lub widelcem do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i ogrzać, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FontinaSer Fontina
PieprzPieprz
ZiemniakZiemniak
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
5
Doprowadzić garnek dobrze osolonej wody do wrzenia, następnie dodać kalafior i czosnek i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior będzie bardzo miękki, 13 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
CzosnekCzosnek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Odcedzić kalafior w durszlaku i pulse z pozostałych 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki Parmigiano-Reggiano, i 3 łyżki masła w robocie kuchennym, aż będzie to grube purée.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
DurszlakDurszlak
7
W dużej misce wymieszać tłuczone ziemniaki i mieszaninę kalafiora i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KalafiorKalafior
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przenieść do masłem 3-quart Ognioodporne płytkie naczynie do pieczenia (nie szkło).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Piekarnik rozgrzać do 218° ze stojakiem w środku. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła i delikatnie posmarować mieszanką ziemniaczano-kalafiorową, a następnie równomiernie posypać pozostałą 1/4 do 1/2 szklanki Parmigiano-Reggiano (do smaku).
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
MasłoMasło
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Piec, aż mieszanina ziemniaków bąbelki wokół krawędzi, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Włącz brojlery i broil 6 do 8 cali od ciepła, aż topping jest rumiane w miejscach, 1 do 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
1
* Mieszanka ziemniaków i kalafiorów, bez ostatecznego stopionego masła i polewy serowej, może być wykonana 2 dni wcześniej i schłodzona, przykryta. Doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie piec i dusić z polewą.* Przepis można podzielić na pół i pieczone w 2-quart Ognioodporne płytkie naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
MasłoMasło
SerSer
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn