Zapiekanka Z Zielonej Fasoli Z Chrupiącą Szalotką
Zapiekanka z zielonej fasoli z chrupiącą szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pod ręką grzyby, oliwę z oliwek, szalotkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Z Zielonej Fasoli Z Chrupiącą Szalotką, Zapiekanka z zielonej fasoli z chrupiącą szalotką, oraz Domowa zapiekanka z zielonej fasoli z chrupiącą smażoną szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzać oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu, aż bardzo gorąco, ale nie palenie.
Dodać 1/4 szklanki szalotki i gotować, mieszając, aż złoty kolor i chrupiące, o 2 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia. Powtórz z pozostałymi szalotkami, gotując 1/4 szklanki na raz. Rezerwy oleju na patelni.
Umieść zieloną fasolkę w koszu na parze zamontowanym na garnku z wrzącą wodą. Przykryć i parować do jasnozielonego i nadal chrupiące, o 3 protokół.
Podgrzać 1 łyżkę oleju reserved szalotka w dużej, głębokiej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn grzybowy odparuje i zaczną brązowieć, około 12 minut.
Dodać czosnek i tymianek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Przenieść mieszaninę grzybów do miski.
Ubić razem mleko i mąkę, aż mąka się rozpuści.
Dodaj mieszaninę do patelni i stale ubijając, doprowadzaj do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 10 do 15 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać fasolkę szparagową, mieszankę grzybową, 1/3 szklanki parmezanu, natkę pietruszki, gałkę muszkatołową, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Płaszcz 2-quart naczynia do pieczenia z gotowania sprayu. Łyżka mieszanki zielonej fasoli do przygotowanego naczynia i posypać wierzch z chrupiącą szalotką i pozostałe 2 łyżki sera.
Piec na złoty kolor i bulgotanie, o 20 protokół.