Zapiekanka Z Tuńczykiem Z Pieczarkami
Zapiekanka z tuńczykiem z pieczarkami to pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 601 kalorii. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz groszek, makaron jajeczny, skondensowany krem z zupy grzybowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pyszna Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem I Grzybami, Zapiekanka z tuńczykiem K ' S, oraz Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
W misce wymieszać zupę, mleko i wodę.
Wlać niewielką ilość mieszaniny do naczynia do pieczenia 9x13 cali; wystarczy, aby pokryć dno.
Warstwa gotowanego makaronu, płatkowane tuńczyka, groszek, marchew, i ziemniaki, aż wszystko zużyte.
Pozostałą mieszaninę zupy zalać warstwami.
Posypać solą, pieprzem i papryką. Całość zapiekanki lekko posmarować bułką tartą.
Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.