Zapiekanka z szynką i brukselką
Zapiekanka z szynką i brukselką może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 7 g białka i 5 g tłuszczu. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. 42 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Allrecipes wymaga sera asiago, bułki tartej, szynki i parmezanu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 91% wyniku, co jest niesamowitym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Twist and Sprout: Brukselka z boczkiem, Sałatka z brukselki i Zapiekanka z brukselki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce wymieszaj brukselkę, szynkę, grzyby, zieloną cebulę, parmezan, ser Asiago i kiszoną kapustę, aż się połączą.
Dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, bazylię i pieprz; rzucać, aż się pokryje.
Wlać tę mieszaninę do naczynia do pieczenia o pojemności 2 litrów i posypać bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż brukselka będzie miękka, około 45 minut.