Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Sycylijska zapiekanka z miecznika może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pomidorów śliwkowych, dyni, porzeczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Miecznik W Stylu Sycylijskim, Miecznik Sycylijski-Styl, oraz Miecznik sycylijski dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć porzeczki i 1/3 szklanki wina w szklance miarki, kuchenka mikrofalowa na wysokiej 1 minutę, i niech strome podczas przygotowywania zapiekanki. Miecznik przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie pogłębiamy w mące, odklejając nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Miecznik
Porzeczki
Cukierki Ratujące życie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
2
Wlać 1 1/2 łyżki oleju na dużą patelnię i podgrzać na średnim ogniu. Steki brązowy 1 1/2 minut na stronie, aż złoty (ale nie gotowane przez).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Przenieść do płytkiej zapiekanki 2 1/2 - do 3-quart lub naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
4
Pozostałą 1/3 szklanki wina zalać wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Ciepło Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju w tej samej patelni na średnim ogniu; dodać cebulę, i gotować 5 minut lub aż przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodajemy namoczone porzeczki (i całe wino pozostawione w filiżance), mieszamy pomidory i kolejne 4 składniki. Nadal gotować 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż squash jest delikatny i smaki mają mieszane. Każdy stek polać mieszanką warzywną, posypać orzeszkami piniowymi.
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Nóż Do Obierania
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Piec w 400 przez 12 minut lub aż ryba zostanie wykonana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Podawać natychmiast, łyżki soków na patelni na porcjach. Wierzch z liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Podstawy zapiekanek: Naczynia szklane i ceramiczne (ceramiczne) najlepiej nadają się do gotowania zapiekanek, ponieważ szybko i równomiernie się nagrzewają. Jeśli zastąpisz metalową patelnię do pieczenia, zapiekanka zwykle gotuje się wolniej,więc może być konieczne zwiększenie temperatury piekarnika o 25, aby zrekompensować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
10
Zawsze zacznij od najświeższych dostępnych owoców morza i osusz go. Jeśli używasz pojedynczych steków lub filetów, wybierz kawałki o grubości co najmniej 1 cala. Jeśli pojedynczy filet z dużej ryby zwęża się do cienkiego końca, złóż cienki koniec Pod, aby filet był równomiernie gotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
11
Jeśli filet w zapiekance jest gruby, pozostaw go w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania pozostałych składników do Dania. Będzie gotować szybciej.
12
Grube filety lub steki, zwłaszcza jeśli są pokryte sosem lub polewą, mogą trwać od 12 do 15 minut czasu pieczenia na cal. Aby sprawdzić doness, wyciąć filet w najgrubszej części, aby zobaczyć, czy nie jest nieprzezroczysty wewnątrz i ciągnie się od siebie z niewielkim oporem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
13
Przepisy na zapiekanki wzywające do całkowicie lub częściowo ugotowanych owoców morza lub ryb potrzebują tylko tyle czasu w piekarniku, aby się rozgrzać, więc przydatny jest termometr do natychmiastowego odczytu. Jeśli środek zapiekanki ma wartość 160, to koniec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
14
Jeśli robisz zapiekankę z gotowanymi owocami morza, które są dodawane do sosu, podgrzej sos osobno, wymieszaj zimną, gotowaną rybę, a następnie złóż danie. Przyspieszy to czas w piekarniku i zapobiegnie rozpadowi ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
15
Nie gotować ryby, dopóki nie płatki łatwo-- w tym momencie, ryby zrezygnował wszystkie swoje soki, czyniąc go suchym i pozostawiając dużo wody w naczyniu. Jeśli tak się stanie, łyżka soków z powrotem nad rybą podczas podawania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
16
Pamiętaj, że zapiekanka będzie nadal gotować po wyciągnięciu z piekarnika, więc lepiej wyjąć ją wcześniej niż później.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.