Zapiekanka z rzepy, ziemniaków i wędzonej makreli
Rzepa, ziemniaki i wędzona makrela Gratin jest bezglutenowe i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 815 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz paprykę, ziemniaki Yukon gold, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tarka z ziemniaków i rzepy, Tarka z ziemniaków i rzepy, oraz Tłuczone ziemniaki i rzepa Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. masło o średnicy 9 cali.
W małym ciężkim rondlu połącz śmietanę, mleko i czosnek. Zagotować na umiarkowanie wysokim ogniu, następnie zdjąć z ognia i odstawić.
Warstwa 1/4 ziemniaków w naczyniu do pieczenia w koncentrycznych kręgach, nakładając się lekko.
Posypać 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej, następnie zalać 1/2 szklanki śmietany. Powtórz proces używając brukiew zamiast ziemniaków, aby zrobić drugą warstwę.
Kawałki makreli rozsypać na warzywach korzeniowych i top z 1/2 szklanki mieszanki śmietany. Dodać kolejną warstwę brukiewki, a następnie ostatnią warstwę ziemniaków, posypując ostatnią warstwę pozostałą 2/3 szklanki mieszanki śmietany.
Piec, aż ziemniaki będą miękkie, gdy Przekłute nożem i top jest złoty, około 45 do 55 minut.
Odstawić gratin 5 minut przed podaniem.