Zapiekanka z mieszanymi warzywami
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni, zapiekanka z mieszanymi warzywami może być świetnym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 334 kalorie , 13 g białka i 12 g tłuszczu . Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Mieszanka sera topionego, cebuli, warzyw i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak aromatyczny. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 59% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Mieszane warzywa Bánh Mì , Mieszane frytki z warzyw korzeniowych i Skrub'a w prezencie oraz Zapiekanka z mieszanych warzyw .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. Wymieszaj zupę, przyprawę włoską, sól i pieprz.
Przenieś do natłuszczonej formy o średnicy 9 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Posypać warzywami. W misce połącz puree ziemniaczane i ser; rozłożyć na warzywach.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30 minut lub do momentu zarumienienia.