Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 530 kalorii, 26g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, olej roślinny, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem 2.0, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Posmaruj płytkie naczynie do pieczenia 2-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
Cebulę ugotować w 1 1/2 łyżki masła ze szczyptą soli w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie małym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego i dodać grzyby, następnie podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby zaczną wydzielać płyn, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Masło
Cebula
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać sos sojowy i nadal smażyć grzyby, mieszając, aż płynne grzyby wydzielają się odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sos Sojowy
4
Dodać Sherry i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
5
Zdjąć z ognia.
6
Roztopić pozostałe 3 łyżki masła w 2-do 3-quart ciężkiego rondla na umiarkowanie małym ogniu i ubić w mące, a następnie gotować zasmażkę, ubijając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
7
Dodać bulion w strumieniu, ubijając i doprowadzić do wrzenia, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Ubij w mleku i sosie na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 5 minut. Wymieszać mieszaninę grzybów, sok z cytryny i sól. Tuńczyk w płatkach polać sosem i delikatnie wymieszać. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Grzyby
SOS
Mleko
Sól
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Gotować makaron w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
10
Makaron odcedzić w durszlaku i wrócić do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Garnek
11
Dodać sos i delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
12
Przenieść mieszaninę do naczynia do pieczenia, rozprowadzając równomiernie.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.