Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem

Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem
Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 530 kalorii, 26g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, olej roślinny, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem 2.0, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Posmaruj płytkie naczynie do pieczenia 2-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Cebulę ugotować w 1 1/2 łyżki masła ze szczyptą soli w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie małym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego i dodać grzyby, następnie podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby zaczną wydzielać płyn, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać sos sojowy i nadal smażyć grzyby, mieszając, aż płynne grzyby wydzielają się odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sos SojowySos Sojowy
4
Dodać Sherry i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
5
Zdjąć z ognia.
6
Roztopić pozostałe 3 łyżki masła w 2-do 3-quart ciężkiego rondla na umiarkowanie małym ogniu i ubić w mące, a następnie gotować zasmażkę, ubijając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodać bulion w strumieniu, ubijając i doprowadzić do wrzenia, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Ubij w mleku i sosie na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 5 minut. Wymieszać mieszaninę grzybów, sok z cytryny i sól. Tuńczyk w płatkach polać sosem i delikatnie wymieszać. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
GrzybyGrzyby
SOSSOS
MlekoMleko
SólSól
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Gotować makaron w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Makaron odcedzić w durszlaku i wrócić do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
11
Dodać sos i delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
12
Przenieść mieszaninę do naczynia do pieczenia, rozprowadzając równomiernie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Wrzucić razem bułkę tartą i ser w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Skropić olejem i ponownie wrzucić, a następnie równomiernie posypać zapiekanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Piec, aż polewa jest chrupiące i sos jest bulgotanie, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn