Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Pastan i zapiekankę z kurczaka. Jedna porcja zawiera 1372 kalorii, 85g białka, oraz 79 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $5.03 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, ząbek czosnku, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pastan i zapiekanka z kurczaka, Zapiekanka Z Makaronem Grzybowym, oraz Zapiekanka z kalafiora, makaronu i sera.
Instrukcje
1
Wyciąć backbones, końcówki skrzydeł, i drugi stawów skrzydeł z kurcząt, a następnie pokroić każdego kurczaka na ćwiartki. Umieść kręgosłupy, końcówki skrzydeł, drugie stawy i podroby (z wyjątkiem wątróbek) w 6-do 8-kwartowym garnku z wodą, selerem, marchewką, cebulą, czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodaj ćwiartki z kurczaka i przywróć płyn do wrzenia, odtłuszczając dowolną pianę, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczaka
3
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 40 minut.
4
Przełożyć ćwiartki z kurczaka szczypcami na płytką patelnię do pieczenia. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie, usuń mięso ze skóry i kości, przenosząc mięso na deskę do krojenia i zwracając skórę i kości do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczaka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Pokroić kurczaka na 1-calowe kawałki i rezerwy w dużej misce. Gotować wywar 40 minut, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Odstawić 5 minut, następnie odtłuścić tłuszcz i odstawić 4 filiżanki wywaru do zrobienia sosu. (Zachowaj pozostały zapas do innego wykorzystania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. potrawy z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Rozgrzać masło (1 kij) w 4-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, aż piana opadnie, następnie dodać czosnek i gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać mąkę i gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Dodać mleko i zarezerwowany bulion (4 szklanki) w wolnym strumieniu, ubijając, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i dusić, ubijając od czasu do czasu, aż sos jest lekko zagęszczony, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Zdjąć z ognia i wymieszać w crème fraîche, sól, pieprz, cayenne, 2 szklanki Gruyère, i 1/2 szklanki Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Parmigiano Reggiano
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Gruyere
8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)
6
Podczas gotowania sosu na wolnym ogniu, gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż nie całkiem al dente, 8 do 10 minut (makaron powinien być nadal jędrny), a następnie odsączyć w durszlaku. Makaron przekładamy do garnka, następnie dodajemy kurczaka i sos, podrzucając do płaszcza. Miksturę makaronu podzielić między zapiekane potrawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Bułkę tartą wymieszać z pozostałymi 4 szklankami Gruyère i 3/4 szklanki Parmigiano-Reggiano, następnie równomiernie posypać mieszaniną makaronu.
Jeśli używasz kurczaków rotisserie, wyciągnij mięso z kości i rezerwy, a następnie zrób zapas, gotując skórę i kości z selerem naciowym, marchewką, cebulą, czosnkiem, tymiankiem, solą, pieprzem i 8 szklankami wody 40 minut przed odcedzeniem.Kurczak można gotować, a zapas można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić osobno, przykryć.Bułkę tartą można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnej plastikowej torbie w temperaturze pokojowej.Sery można starte 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.