Zapiekanka z makaronem i kurczakiem

Zapiekanka z makaronem i kurczakiem
Pastan i zapiekanka z kurczaka może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $5.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 85g białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 1372 kalorii. 79 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cayenne, seler, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zapiekanka Z Makaronem Grzybowym, Tunan arrabbiata pasta gratin, oraz Zapiekanka z kalafiora, makaronu i sera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyciąć backbones, końcówki skrzydeł, i drugi stawów skrzydeł z kurcząt, a następnie pokroić każdego kurczaka na ćwiartki. Umieść kręgosłupy, końcówki skrzydeł, drugie stawy i podroby (z wyjątkiem wątróbek) w 6-do 8-kwartowym garnku z wodą, selerem, marchewką, cebulą, czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cały KurczakCały Kurczak
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
WodaWoda
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj ćwiartki z kurczaka i przywróć płyn do wrzenia, odtłuszczając dowolną pianę, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczakaćwiartki Z Udka Kurczaka
3
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 40 minut.
4
Przełożyć ćwiartki z kurczaka szczypcami na płytką patelnię do pieczenia. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie, usuń mięso ze skóry i kości, przenosząc mięso na deskę do krojenia i zwracając skórę i kości do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczakaćwiartki Z Udka Kurczaka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
5
Pokroić kurczaka na 1-calowe kawałki i rezerwy w dużej misce. Gotować wywar 40 minut, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Odstawić 5 minut, następnie odtłuścić tłuszcz i odstawić 4 filiżanki wywaru do zrobienia sosu. (Zachowaj pozostały zapas do innego wykorzystania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać masło (1 kij) w 4-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, aż piana opadnie, następnie dodać czosnek i gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
3
Dodać mąkę i gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodać mleko i zarezerwowany bulion (4 szklanki) w wolnym strumieniu, ubijając, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i dusić, ubijając od czasu do czasu, aż sos jest lekko zagęszczony, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z crme frache, sól, pieprz, cayenne, 2 szklanki Gruyre, i 1/2 szklanki Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PieprzPieprz
SólSól
6
Podczas gotowania sosu na wolnym ogniu, gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż nie całkiem al dente, 8 do 10 minut (makaron powinien być nadal jędrny), a następnie odsączyć w durszlaku. Makaron przekładamy do garnka, następnie dodajemy kurczaka i sos, podrzucając do płaszcza. Miksturę makaronu podzielić między zapiekane potrawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MakaronyMakarony
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
7
Bułkę tartą wrzucić z pozostałymi 4 szklankami Gruyre i 3/4 szklanki Parmigiano-Reggiano, następnie równomiernie posypać mieszaniną makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
MakaronyMakarony
8
Piec gratins aż okruchy są złociste i sos jest bulgotanie, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
10
Uwagi kucharzy: jeśli używasz kurczaków z rożna, wyciągnij mięso z kości i rezerwy, a następnie zrób zapas, gotując skórę i kości z selerem, marchewką, cebulą, czosnkiem, tymiankiem, solą, pieprzem i 8 szklankami wody 40 minut przed odcedzeniem. Kurczak można gotować, a zapas można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić osobno, przykryć. Bułkę tartą można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnej plastikowej torbie w temperaturze pokojowej. Sery można starte 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
PieprzPieprz
MięsoMięso
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
StadoStado
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia39
Magazyn