Zapiekanka z kurczakiem Enchilada I
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj zapiekankę z kurczakiem Enchilada I. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 476 kalorii. Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 3,77 USD za porcję. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Allrecipes wymaga proszku czosnkowego, bulionu z kurczaka, chili w proszku i pasty z sera topionego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 49%. Podobne przepisy obejmują zapiekankę z kurczakiem Enchilada, zapiekankę z kurczakiem Enchilada i zapiekankę z kurczakiem Enchilada.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W 5-litrowym garnku wymieszaj kurczaka, zupę krem z selera, krem z kurczaka, sos enchilada, pokrojone w kostkę pomidory i zielone chili, cebulę, czosnek, bulion z kurczaka, chili w proszku i ser.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż ser się roztopi i wszystkie składniki zostaną dobrze wymieszane.
W naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali ułóż mieszaninę i tortille tak, jak lasagne. Pamiętaj, aby nałożyć cienką warstwę mieszanki na dno naczynia do pieczenia, aby zapobiec przywieraniu. Po ułożeniu warstw włóż naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz przez 45 minut do 1 godziny, aż ser zacznie się rumienić i bąbelkować.
Przed podaniem odstaw i ostudź przez co najmniej 10 minut!
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to moje ulubione dania meksykańskie. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Argyle Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Argyle Pinot Noir
Argyle Pinot Noir jest szczery i niezmieszany. Rocznik Pinot Noir 2012 zrobił się sam. Fermentowana w małych partiach i mieszana dla czystości, tegoroczna mieszanka dojrzałych czerwonych malin, wiśni morello i nutą przypraw z ostępów. Żadne inne słowo nie jest w stanie opisać podniebienia, jak bujne. Pod spodem delikatna, lekko mocna tanina, kwasowość śpiewa prawdziwie i długo. Ciesz się wcześnie lub posiedź kilka lat, aby uzyskać lepsze niuanse.