Zapiekanka Z Kurczaka Po Włosku

Włoska zapiekanka z kurczaka może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 451 kalorii, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka szybkiego gotowania ryżu, piersi kurczaka, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest dobre. Spróbuj Zapiekanka Z Kurczaka Po Włosku, Włoska zapiekanka z kurczakiem i kalafiorem, oraz Włoska zapiekanka z kurczakiem i ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem. Podsmażyć, w 2 partiach, w 2 łyżkach. gorący olej na dużej patelni na średnim ogniu 5 do 7 minut lub aż lekko rumiane.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę. olej na patelni, i podsmażyć cebulę 2 do 3 minut lub do miękkości. Wymieszać grzyby i gotować 2 do 3 minut lub aż płyn odparuje.
Wymieszać zupę, śmietanę i włoskie przyprawy w średniej misce, aż dobrze wymieszane. Wymieszać mieszaninę zupy do mieszaniny cebuli na patelni; wymieszać z ryżem. Delikatnie wymieszać pomidory i kurczaka tylko do połączenia. Mieszankę łyżką do lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia 13 x 9 cali.
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut.
Aby do przodu: linia 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia z folii aluminiowej heavy-duty, pozwalając kilka cali folii rozciągać na boki. Przygotuj przepis zgodnie z Instrukcją w kroku 4; mieszankę łyżką do naczynia. Zamrażać 2 godziny lub do firmy. Podnieś zapiekankę z naczynia za pomocą boków folii; fold folia nad zapiekanką. Owinąć dodatkową folią lub umieścić w dużej plastikowej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym. Zamrażać do 3 miesięcy.
Wyjąć zapiekankę z folii lub torby zamrażarki.
Umieść w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali. Odwilż w lodówce 24 godziny.
Piec w 350 przez 1 godzinę do 1 godziny i 10 minut lub do bąbelków.