Zapiekanka Z Kurczaka Chilaquiles
Need a danie główne bezglutenowe? Chicken Chilaquiles zapiekanka może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 508 kalorii, 23G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz tortille kukurydziane, olej roślinny, kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Zapiekanka Z Kurczaka Po Meksykańsku Chilaquiles, Zapiekanka Chilaquiles, oraz Zapiekanka Chilaquiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni do gorąca. Gotować paski tortilla w oleju 30 do 60 sekund lub aż światło złoty kolor brązowy; odcedzić.
Piekarnik rozgrzać do 350ºF. Zapiekanka 2-litrowa.
Połowę pasków tortilli ułożyć w zapiekance; na wierzch polać kurczakiem, połową salsy (ok. 2/3 szklanki) i 1 szklanką sera. Wciśnij warstwy delikatnie do zapiekanki. Powtórz z pozostałymi paskami tortilli, sosem i serem.
Piec około 30 minut lub aż ser topi się i złoty kolor.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.