Zapiekanka z krewetkami i dzikim ryżem
Zapiekanka z krewetkami i dzikim ryżem jest pescatarian przepis z 12 porcjami. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 571 kalorii, 35g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz krewetki, sól, krem zupa grzybowa, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekanka z krewetkami i dzikim ryżem, Zapiekanka z krewetkami i dzikim ryżem, oraz Zapiekanka Z Dzikim Ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec migdały w jednej warstwie w płytkiej patelni 4 do 6 minut lub do tosty i pachnące, mieszając w połowie.
Przygotuj mieszanki ryżowe zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
W międzyczasie roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodać seler i cebulę. Smażyć 10 minut lub do miękkości. Mieszać w krewetki, następny 6 Składniki, ryż, i 1 1/2 szklanki każdego sera. Wymieszać łyżkę do lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia 15 x 10 cali lub 2 (11 x 7 cali) naczynia do pieczenia. Top z bułką tartą.
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki każdego sera, a top z prażonymi migdałami.
Do przodu: przygotować zgodnie z zaleceniami w Kroku 2 i przykryć folią aluminiową i zamrozić do 1 miesiąca.
Wyjąć z zamrażarki i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. Migdały tostowe zgodnie z zaleceniami w kroku
Piec zapiekankę, przykrytą, w 350 przez 30 minut. Odkryć i piec 55 minut do 1 godziny i 15 minut lub do całkowitego ogrzania.
Posypać 1/2 szklanki rozdrobnionego sera Monterey Jack, 1/2 szklanki startego parmezanu i prażonymi migdałami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio