Zapiekanka z kapusty i kalafiora
Zapiekanka z kapusty i kalafiora to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 246 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól koszerną, jarmuż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kalafiora i kapusty (kalafior Tabouli), Kale Casserole {aktualizacja Na Klasyczne Święto Dziękczynienia Green Bean Casserole}, oraz Jarmuż i kalafior Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Dodaj ziemniaki i kalafior do dużego garnka i przykryj zimną wodą. Doprawić dużą szczyptą soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować do miękkości, 15 do 20 protokół.
Ziemniaki i kalafior odcedzić w durszlaku.
Dodaj posiekany Por do małej miski i przykryj wodą.
Odstawić i moczyć na kilka minut, aby usunąć cały piasek.
Dobrze osuszyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni.
Dodaj pory i saute do miękkości, 3 do 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać jarmuż i saute aż zwiędnie i zmiękł, o 5 minut dłużej.
Dodaj mleko na patelni i doprowadzić do gotować. Wymieszać w odsączonych ziemniaków i kalafiora i zacieru wszystko razem. Wymieszać z kwaśną śmietaną i parmezanem dla dodatkowego smaku. Smak i dostosować smak w razie potrzeby.
Dodaj cały shebang do naczynia 2-quart pieczenia i kropki z masłem.
Piec do złotego koloru na wierzchu, o 35 protokół.