Zapiekanka z kalafiora z parmezanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj zapiekankę z kalafiora i parmezanu. Za 89 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 4G tłuszczu i w sumie 122 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką bułkę tartą, cebulę, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik nie jest tak super. Podobne przepisy obejmują Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora parmezanu, Kalafior Parmezanowy, oraz Kalafior Parmezan.
Instrukcje
Miejsce 1. wody w holenderskim piekarniku; dodaj kalafior. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 4-6 minut lub do miękkości.
W międzyczasie w dużym rondlu podsmaż cebulę na maśle do miękkości. Dodaj mąkę, sól, musztardę i pieprz do wymieszania; stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj ser; mieszaj, aż się rozpuści.
Umieść kalafior w 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Do polewy połącz bułkę tartą, masło i paprykę.
Piec bez przykrycia w 350° przez 30-35 minut lub do musującego.