Zapiekanka z groszkiem Mamuśki

Zapiekanka z groszkiem Mamuśki
Need a danie główne bezglutenowe? Mama ' s Black-Eyed Pea zapiekanka może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 729 kalorii, 38g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.78 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz black-Eyed peas, cebula w proszku, pieprz cayenne, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka Z Groszku Czarnooka, Zapiekanka Tex Mex Black Eyed Pea, oraz Zapiekanka Z Groszku Czarnooka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Brązowy mielonej wołowiny w dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Odcedzić nadmiar tłuszczu i dodać cebulę, czosnek, jalapeno i esencji. Gotować mieszaninę przez 3 do 5 minut lub aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać groszek, pomidory, zupę grzybową, rosół i sos enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4
Dodać kilka kresek ostrego sosu. Gotować na wolnym ogniu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Rozerwać tortille na duże kawałki. Spód dużego naczynia żaroodpornego posmaruj masłem, a następnie ułóż spód rozdartymi kawałkami tortilli. Łyżkę zmielonej mieszanki wołowiny na cienką warstwę, a następnie dodać warstwę sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
7
Dodaj kolejną warstwę tortilli i powtórz z mieszaniną wołowiny, kończąc warstwą sera na wierzchu. Przykryj naczynie zapiekane folią, aby zapobiec przypaleniu sera i włóż do piekarnika. Gotować przez 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Wyjąć z piekarnika, pokroić plastry około 2 przez 2 cale i służyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Dekoruj posiekaną zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
10
Wszystkie składniki dokładnie połączyć.

Składniki

7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigotowany czarnooki groszekgotowany czarnooki groszek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasłoMasło283Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pokrojone w kostkę (zalecane: Ro-tel)pomidory pokrojone w kostkę (zalecane: Ro-tel)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarty cheddarstarty cheddar1pakiettortille kukurydzianetortille kukurydziane283Orzechy dowolne (posiekane)posiekana żółta cebula (opcjonalnie)posiekana żółta cebula (opcjonalnie)283Orzechy dowolne (posiekane)krem z zupy grzybowejkrem z zupy grzybowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszony tymianeksuszony tymianek283Orzechy dowolne (posiekane)łagodny sos enchiladałagodny sos enchilada2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2(zima)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekana zielona cebula, do dekoracjiPosiekana zielona cebula, do dekoracji454Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni3kreskiKilka ostrych sosów z LuizjanyKilka ostrych sosów z Luizjany1( bakłażany)jalapeno pokrojone w kostkęjalapeno pokrojone w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano3(zima)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2(zima)(duża tuba)(duża tuba)1( bakłażany)cebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn