Zapiekanka Z Dynią Zimową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z zimowego squasha. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz brandy, oliwę z oliwek, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Dynią Zimową, Zapiekanka Z Dynią Zimową, oraz Zapiekanka z dyni i jabłek z chrupiącą polewą.
Instrukcje
Ułóż kawałki squasha w jednej warstwie na patelni z galaretką.
Skropić olejem, mieszając do pokrycia.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę i 20 minut lub do momentu, gdy squash będzie miękki i zacznie brązowieć, mieszając co 20 minut.
Przenieść squash do miski.
Dodaj sok, cukier, brandy, 1 łyżkę masła, cynamon i sól. Mash mieszaninę z masher ziemniaków aż połączone i dość gładkie. Wymieszać z porzeczkami. Zeskrobać mieszaninę squasha do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Mąki połączyć w małej misce; pokroić w 2 łyżki schłodzonego masła blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę. Wymieszać z orzechami pekan.
Posypać mieszaninę orzechów pekan równomiernie na mieszaninie squasha.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut lub do dokładnie ogrzanego i polewa zaczyna brązowieć.