Zapiekanka z dynią i żurawiną
Need a wegetariańska przystawka? Squash i żurawina Gratin może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, śmietanę, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka z dynią i żurawiną, Squash au Gratin, oraz Squash Gratin.
Instrukcje
Pokroić squash na połówki lub czwarte; usunąć nasiona i włókna.
Umieść ścięte boki w naczyniu do mikrofalówki. Okładka z folią, składana z tyłu jedna krawędź lub narożnik 1/4 cala do odpowietrzania pary. Kuchenka mikrofalowa na wysoki 13 do 15 minut lub do miękkości po przekłuciu widelcem.
Odstawić 5 minut. Miąższ czerpać z muszli i zacierać widelcem.
Piekarnik nagrzać do 350°. Masło 1 1/2-quart płytkie au gratin danie lub zapiekanka.
W średniej misce wymieszać squasha, żurawinę, brązowy cukier, śmietanę i sól. Łyżka do naczynia au gratin.
Masło posmarować chlebem. Chleb z masłem rozedrzeć na kawałki.
W maszynce umieścić chleb, ser i gałkę muszkatołową. Przykryć i przetworzyć, aż pojawią się drobne okruchy.
Posypać mieszaniną squasha.
Piec odkryte 25 do 30 minut lub aż dokładnie ogrzane i okruchy topping jest brązowy i chrupiące.