Zapiekanka z czerwonej papryki i jajek ziemniaczanych
Zapiekanka z czerwonej papryki i jajek ziemniaczanych wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 235 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz ziemniaki russet, jajka, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Umieść połówki czerwonej papryki na ciastku lub blasze do pieczenia.
Umieścić paprykę pod brojlerem i pozostawić skórki do czernienia na całym, o 10 protokół.
Podczas pracy papryki, ogrzać około 1/4 Puchar oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w średnim nonstick patelni na średnim ogniu.
Dodać pokrojone ziemniaki i smażyć na oleju, aż staną się miękkie, 5 minut.
Dodać cebulę i gotować 5 minut więcej.
Ziemniaki i cebulę wyjąć do miski za pomocą łyżki szczelinowej. Wytrzyj patelnię, Przywróć patelnię do ogrzania i dodaj pozostały olej. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Usuń paprykę z brojlerów. Zostaw brojlery włączone.
Umieścić paprykę w brązowym worku papierowym i szczelnie zamknąć worek. Odstawić paprykę i ostudzić na kilka minut. Obrać zwęgloną skórę i pokroić.
Do ziemniaków i cebuli dodać paprykę.
Do ugotowanych warzyw dodajemy ubite jajka, doprawiamy solą i pieprzem.
Dodać mieszaninę do patelni i gotować, aż jajka osiadają i brązowy na dnie.
Przenieść patelnię do brojlerów i pozostawić ciasto jajeczne do brązowego na górze i nadmuchać.
Wysunąć ciasto z patelni i na talerzu. Lekko ostudzić, następnie pokroić w 8 klinów i podawać.