Zapiekanka z cukinią i szpinakiem
Zapiekanka z cukinii i szpinaku to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.46 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2293 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Mieszanka szpinaku, sól koszerna, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Cukinia e Pomodori Gratinati (zapiekanka z cukinii i pomidorów), Zapiekanka Z Cukinii, oraz Zapiekanka Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 zetrzeć cukinię na tarce. Wrzucić startą cukinię z około łyżeczką soli koszernej.
Umieść startą cukinię w dużym sitku (lub durszlaku) umieszczonym nad miską, aby złapać wodę, ponieważ sól pomaga cukinii uwolnić wilgoć.
Odstawić na około 30 minut, a następnie wycisnąć pozostały nadmiar wilgoci ręcznikami papierowymi lub czystym ręcznikiem.2 rozmrozić szpinak, odcedzić, gdy cukinia jest odsączanie. Następnie wyciśnij nadmiar wilgoci ręcznikami papierowymi lub ręcznikiem do herbaty.3
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać boczek i delikatnie gotować, aż lekko rumiane i większość tłuszczu renderowane się, o 10 protokół.4 podczas gotowania boczku obrać i drobno posiekać cebulę.
Dodaj cebulę do boczku i gotuj przez dodatkowe 10 minut, aż cebula zmięknie.5 podczas gotowania boczku i cebuli, przygotuj pietruszkę i czosnek.
Natkę pietruszki i czosnek z niewielką szczyptą soli włożyć do malaksera i kilka razy pulsować.6 Rozgrzej piekarnik do 177°. 7
Umieścić cukinię w dużej misce. Drewnianą łyżką wymieszać ugotowaną cebulę i boczek.
Wymieszać ze szpinakiem, pietruszką i czosnkiem.
Wymieszać w połowie parmezanu. Smak i dodać czarny pieprz i więcej soli do smaku.
Wymieszać w jajkach.8 spód i boki zapiekanki 2 quart lub zapiekanki z łyżką oliwy z oliwek.
Do naczynia włożyć mieszankę szpinaku z cukinią i zapakować.
Na wierzch posypać pozostałym parmezanem i skropić odrobiną oliwy z oliwek.9
Piec w piekarniku 350 ° F przez 40-45 minut, aż góra będzie ładnie rumiana.
Podawać natychmiast. Dobrze się nagrzewa.