Zapiekanka z Cukinii Kukurydzianej
Zapiekanie kukurydziane z cukinii od początku do końca zajmuje około 45 minut. Za 1,16 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 12 g białka i 6 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga oregano, bułki tartej, ząbków czosnku i mąki. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 34% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kremowa kukurydza, Zapiekanka z cukinii i chipotle, Zapiekanka z serowym makaronem z cukinii z pieczoną kukurydzą i czerwoną papryką oraz Zapiekanka z cukinii.
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą, na średnim ogniu, podsmaż cukinię, kukurydzę i cebulę na 1 łyżce masła, aż będą chrupiące. Mieszaj mąkę, sól i pieprz, aż się połączą.
Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia. Zredukować ciepło; wymieszać z serem. Gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do momentu rozpuszczenia sera.
Przenieś do 1-kwarty. naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Na małej patelni podsmaż bułkę tartą, czosnek i oregano na pozostałym maśle przez 2-3 minuty lub do momentu, aż okruszki lekko się zarumienią.
Posypać mieszanką warzywną.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie się pienić.