Zapiekanka z Chleba Kukurydzianego Żurawinowego
Zapiekanka z chleba kukurydzianego żurawinowego to przystawka dla 9 osób. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 4 g białka i 9 g tłuszczu. Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to południowe danie. Jeśli masz pod ręką orzechy pekan, jajko, żurawinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest idealna na jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 17%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj chleb kukurydziany żurawinowy, chleb kukurydziany migdałowo-żurawinowy oraz farsz z kiełbasy, żurawiny i chleba kukurydzianego, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść żurawinę w małej misce; zalać wrzącą wodą.
Odstaw na 5 minut; odcedzić i odstawić.
W małej misce połącz mieszankę na muffiny, proszek cebulowy i szałwię. W drugiej misce ubij jajko, kukurydzę i masło; wymieszać z suchymi składnikami tylko do momentu ich zwilżenia. Dodać orzechy pekan, skórkę pomarańczową i żurawinę.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 8 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 20–25 minut lub do momentu, aż ciasto się zetnie.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to świetny wybór na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.