Zapiekanka z brukselką i ryżem
Brukselka-i-ryż zapiekanka może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką wodę, prosciutto, ryż i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Brukselki, Zapiekanka Z Brukselką I Grzybami, oraz Trzypunktowa Zapiekanka Z Brukselki.
Instrukcje
Brukselkę połączyć z wodą w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Odkryć kiełki, i gotować 1 minutę.
Margarynę roztopić w małym rondlu na małym ogniu; dodać mąkę, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mleko do rondla. Doprowadzić do wrzenia; gotować 3 minuty na średnim ogniu lub aż gęsty i bąbelkowy, stale mieszając. Wymieszać z solą i pieprzem. Odstawić.
Płaszcz 9-calowy quiche lub okrągłe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. Pokrój ryż na dno naczynia; ułóż brukselkę, łodygę w dół, na wierzchu ryżu.
Brukselkę posypać prosciutto; polać sosem prosciutto.
Połączyć bułkę tartą i ser; posypać sosem.
Piec w 375 przez 20 minut lub do lekko rumiane.