Zapiekanka Z Bakłażana
Zapiekanka z bakłażana może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 711 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Podobne przepisy to Bakłażan Au Gratin, Zapiekanka Z Bakłażana, oraz Zapiekanka Z Bakłażana.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Podgrzać około 1/8 cala oliwy z oliwek na bardzo dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest prawie palenie, dodać kilka plastrów bakłażana i gotować, obracając raz, aż będą równomiernie rumiane z obu stron i gotowane przez, o 5 protokół. Ostrożnie, rozpryskuje się!
Przenieść ugotowane plastry bakłażana do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Dodaj więcej oleju, ciepła, i dodać więcej bakłażana, aż wszystkie plastry są gotowane.
Tymczasem w małej misce wymieszać ricottę, jajko, pół na pół, 1/4 szklanki parmezanu, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
W każdym z 2 indywidualnych dań zapiekanych, umieścić warstwę plastrów bakłażana, a następnie posypać parmezanem, solą i pieprzem i łyżką 1/2 sosu marinara. Następnie dodaj drugą warstwę bakłażana, więcej soli i pieprzu, połowę mieszanki ricotta, a na koniec 1 łyżkę startego parmezanu na wierzchu.
Umieść kratki na blasze do pieczenia i piec przez 25 do 30 protokół lub do zestawów budyń i góry jest rumiane.