Zapiekanka Tamale
Zapiekanka Tamale to bezglutenowa przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 396 kalorii . Za 93 centy za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. To niedrogi przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jeśli masz pod ręką ser cheddar, cebulę, tamales i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Pikantny placek z dwoma rodzajami fasoli Tamale , Pieczona zapiekanka ziti i Zapiekanka z wołowiną i śliwkami .
Instrukcje
Pokrój tamales w plasterki o grubości 3/4 cala.
Umieść w natłuszczonej, płytkiej, 1-qt. formie do pieczenia. Na wierzchu połóż połowę chili i cebulę.
Posyp 1/3 szklanki chipsów kukurydzianych i startym serem. Na wierzchu połóż resztę chili i cebulę.
Przykryj i piecz w 350° przez 30 minut. Odkryj; posyp pozostałymi chipsami kukurydzianymi. Ułóż plasterki sera na wierzchu.
Piecz przez kolejne 5–10 minut, aż chipsy będą chrupiące, a ser się rozpuści.