Zapiekanka serowo-brokułowa
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, Broccoli Cheese Bake może być doskonałym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 114 kalorii, 7 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 43 centy za porcję, ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 17 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań w bardzo przystępnej cenie. Mieszanka różyczek brokułów, parmezanu, mleka i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 59%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zapiekanka z brokułami i serem, Zapiekanka z serem i brokułami oraz Zapiekanka z brokułami i jajkiem.
Instrukcje
Umieść 1 cal wody i brokuły w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 3-5 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
W międzyczasie w małym rondlu wymieszaj skrobię kukurydzianą, sól, pieprz i mleko, aż masa będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do momentu zgęstnienia. Mieszaj cebulę i ser cheddar, aż ser się rozpuści.
Odcedź brokuły; wymieszać z sosem serowym.
Przenieś do 1-kwarty. naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Posypać parmezanem. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.