Zapiekanka ryżowo-szpinakowa z koperkiem
Zapiekanka ryżowo-szpinakowa z koperkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 14g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, cebula, częściowo odtłuszczone ser ricotta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przepis Na Zapiekankę Ryżową Ze Szpinakiem, Grecki ryż cytrynowo-koperkowy z fetą (kuchenka ryżowa), oraz Zapiekanka Ze Szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować szpinak, rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szpinak i gotuj przez 5 minut lub aż lekko zwiędnie, często mieszając. Wymieszać 2 łyżeczki masła i następne 4 składniki (masło przez czosnek); saute 3 protokół. Łyżka mieszanki szpinaku do dużej miski; odstawić.
Aby przygotować sos, rozpuść 1 łyżkę masła w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mieloną cebulę i gotować 3 protokół. Wymieszać z mąką.
Dodać mleko; wymieszać trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i dusić 20 minut, często mieszając. Wymieszać sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
Dodaj sos do mieszanki szpinaku. Wymieszać z ryżem i serem ricotta. Łyżka mieszanki ryżu do 11 x 7-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut.