Zapiekanka owocowa z Calvados i Mascarpone

Zapiekanka owocowa z Calvados i Mascarpone
Zapiekanka owocowa z Calvados i Mascarpone może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 578 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka śliwek, brązowy cukier, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka ze szparagami i Mascarpone, Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone, oraz Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połówki jabłek podziel wzdłuż (ćwiartka, jeśli jest duża), pozostawiając nienaruszoną łodygę i połówki rdzenia za pomocą noża do melonów. Połówki gruszek Seckel i Forelle lub ćwiartki Bartletts wzdłuż, następnie rdzeń z melon-Ball cutter i wykończenia końców korzeniowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MelonMelon
GruszkaGruszka
3
Roztopić masło w 14-przez 9-calowy owalne danie gratin lub inne 2 1/2-do 3-quart płytkie naczynie do pieczenia w środku piekarnika, o 2 protokół. Wymieszaj Calvados i 3 łyżki brązowego cukru, następnie dodaj świeże i suszone owoce oraz skórkę i delikatnie obróć, aby pokryć. Przykryć naczynie szczelnie folią i piec w środku piekarnika, delikatnie obracając owoce i fastrygując od czasu do czasu sokami, aż jabłka i gruszki będą miękkie, ale nie rozpadną się, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Suszone OwoceSuszone Owoce
CalvadosCalvados
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MasłoMasło
OwoceOwoce
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Wyjąć naczynie z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
6
Łyżka 1/3 szklanki soków do pieczenia z naczynia do pieczenia do miski i wymieszać z mascarpone i pozostałe 2 łyżki brązowego cukru. Przestawić owoce, pokroić boki w górę, w naczyniu do pieczenia, aby utworzyć równą warstwę, jeśli to konieczne, i łyżka mascarpone mieszaniny na owoce. Cukier umieścić na drobno oczkowym sitku i przesiać owoce. Zapiekanka Broil 3 cale od ciepła, aż cukiernicy cukier jest karmelizowany, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MascarponeMascarpone
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
* Dostępne na rynkach włoskich i wielu supermarketach.
1
* Owoce można piec 2 godziny wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie przechowywać, przykryć folią, w temperaturze pokojowej. Podgrzej w piekarniku przed dodaniem mascarpone i pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn