Zapiekanka Nirvana Enchilada

Przepis na zapiekankę Enchilada jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 50 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 538 kalorii, 18g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tortille kukurydziane, oliwa z oliwek, jalapeno i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekanka Enchilada, Zapiekanka Enchilada, oraz Zapiekanka Enchilada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotowanie ziemniaków: Rozgrzej piekarnik do 218°. wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem. Wrzucić ziemniaki z olejem prawo na blasze do pieczenia.
Posypać solą i czarnym pieprzem i wrzucić do herbu.
Piec przez 15 minut, zmniejszyć ogień do 177°, odwrócić ziemniaki i piec jeszcze 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić. Pozostaw piekarnik na 177°, ponieważ jest to temperatura, w której enchiladas trzeba piec. Przygotowanie sosu enchilada: rozgrzej garnek 4-quart na średnim ogniu. Wysusz-kminek i kolendrę tostujemy na patelni przez około 2 minuty, często mieszając, aż będą pachnące i ciemniejsze o kilka odcieni. Tylko uważaj, żeby się nie poparzyć.
Dodać olej i podsmażyć cebulę, jalapeo, czosnek, oregano i szczypta soli przez około 5 protokół, aż cebula są przezroczyste.
Dodaj pomidory, agawę i pozostałą 1 łyżeczkę soli, przykryj garnek i podgrzej, aby doprowadzić do niskiego wrzenia.
Niech gotować przez około 20 protokół. Po ugotowaniu czysty do uzyskania gładkości za pomocą blendera zanurzeniowego lub przez przeniesienie do blendera lub robota kuchennego. Jeśli używasz blendera, z przerwami podnoś pokrywę, aby umożliwić ucieczkę pary, aby nie gromadziła się, eksplodowała i zabiła Cię. Pamiętaj również, że jeśli używasz blendera zanurzeniowego, naprawdę musisz dużo mieszać, aby nasiona wygładzić. Posolić i odstawić do ostygnięcia. Do nadzienia: rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj olej. Podsmaż cebulę na oleju ze szczyptą soli przez około 5 minut, aż będzie przezroczysta.
Dodaj czosnek i smażyć tylko do pachnące, 15 sekund lub tak.
Dodać grzyby i pozostałe 1/2 łyżeczki soli i gotować, aż grzyby uwolnią dużo ich wilgoci, o 5 protokół.
Odcedzić orzechy nerkowca.
Dodaj wszystkie składniki białego sosu do blendera i czyste, aż całkowicie gładkie, w dowolnym miejscu od 1 do 5 minut, w zależności od siły maszyny. Jest raczej gruby, więc zdecydowanie zeskrobuj boki gumową szpatułką często, aby upewnić się, że masz wszystko. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. Do montażu: lekko nasmaruj patelnię zapiekaną 9 x 13 cali. Chochlę w cienkiej warstwie sosu enchilada, następnie na patelnię włożyć 6 tortilli. Teraz będzie trochę bałaganu! Kadzi w innej warstwie sosu enchilada (około 1 szklanki), i odwrócić każdą tortillę do uduszenia w sosie. Każdy z nich powinien być pokryty, ale nadal powinieneś być w stanie zobaczyć tortillę; to znaczy, że nie powinna tonąć w sosie. Następnie ułóż tortille tak, aby były lekko zachodzące na siebie i zakrywające dno patelni. Teraz dodać połowę nadzienia i zalać 1/2 szklanki lub tak SOS enchilada.
Warstwa w 6 Więcej tortille i powtórzyć proces duszenia każdej z nich w filiżance sosu. Przykryć pozostałym wypełnieniem. Jeszcze raz wlać 1/2 szklanki sosu enchilada na nadzienie i dodać ostatnią warstwę tortilli. Dusić je w filiżance sosu. Resztę sosu (jeśli istnieje) należy zarezerwować do podania. Na koniec polać białym sosem. Wylewam go bezpośrednio z blendera i staram się wstążkować go grubymi globusami na górze. Nie musi być schludny; będzie wyglądał uroczo, bez względu na wszystko.
Piec ok.30 minut. Polewa powinna być lekko złota.
Wyjąć z piekarnika i posypać garścią pepitas i posiekanej świeżej kolendry, jeśli chcesz. Teraz jest gotowy do służby! Wypróbuj te przepisy zapiekanki na Food Republic: przepis na słodkie ziemniaki Zapiekanka ziemniaczana boczek ser
Piec Przepis Brokuły I Ser Penne Przepis
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.