Zapiekanka Nirvana Enchilada

Zapiekanka Nirvana Enchilada
Przepis na zapiekankę Enchilada jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 50 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 538 kalorii, 18g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tortille kukurydziane, oliwa z oliwek, jalapeno i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekanka Enchilada, Zapiekanka Enchilada, oraz Zapiekanka Enchilada dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotowanie ziemniaków: Rozgrzej piekarnik do 218°. wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem. Wrzucić ziemniaki z olejem prawo na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Posypać solą i czarnym pieprzem i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3
Piec przez 15 minut, zmniejszyć ogień do 177°, odwrócić ziemniaki i piec jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wyjąć z piekarnika i odstawić. Pozostaw piekarnik na 177°, ponieważ jest to temperatura, w której enchiladas trzeba piec. Przygotowanie sosu enchilada: rozgrzej garnek 4-quart na średnim ogniu. Wysusz-kminek i kolendrę tostujemy na patelni przez około 2 minuty, często mieszając, aż będą pachnące i ciemniejsze o kilka odcieni. Tylko uważaj, żeby się nie poparzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać olej i podsmażyć cebulę, jalapeo, czosnek, oregano i szczypta soli przez około 5 protokół, aż cebula są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
6
Dodaj pomidory, agawę i pozostałą 1 łyżeczkę soli, przykryj garnek i podgrzej, aby doprowadzić do niskiego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Niech gotować przez około 20 protokół. Po ugotowaniu czysty do uzyskania gładkości za pomocą blendera zanurzeniowego lub przez przeniesienie do blendera lub robota kuchennego. Jeśli używasz blendera, z przerwami podnoś pokrywę, aby umożliwić ucieczkę pary, aby nie gromadziła się, eksplodowała i zabiła Cię. Pamiętaj również, że jeśli używasz blendera zanurzeniowego, naprawdę musisz dużo mieszać, aby nasiona wygładzić. Posolić i odstawić do ostygnięcia. Do nadzienia: rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj olej. Podsmaż cebulę na oleju ze szczyptą soli przez około 5 minut, aż będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj czosnek i smażyć tylko do pachnące, 15 sekund lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
9
Dodać grzyby i pozostałe 1/2 łyżeczki soli i gotować, aż grzyby uwolnią dużo ich wilgoci, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Odcedzić orzechy nerkowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
2
Dodaj wszystkie składniki białego sosu do blendera i czyste, aż całkowicie gładkie, w dowolnym miejscu od 1 do 5 minut, w zależności od siły maszyny. Jest raczej gruby, więc zdecydowanie zeskrobuj boki gumową szpatułką często, aby upewnić się, że masz wszystko. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. Do montażu: lekko nasmaruj patelnię zapiekaną 9 x 13 cali. Chochlę w cienkiej warstwie sosu enchilada, następnie na patelnię włożyć 6 tortilli. Teraz będzie trochę bałaganu! Kadzi w innej warstwie sosu enchilada (około 1 szklanki), i odwrócić każdą tortillę do uduszenia w sosie. Każdy z nich powinien być pokryty, ale nadal powinieneś być w stanie zobaczyć tortillę; to znaczy, że nie powinna tonąć w sosie. Następnie ułóż tortille tak, aby były lekko zachodzące na siebie i zakrywające dno patelni. Teraz dodać połowę nadzienia i zalać 1/2 szklanki lub tak SOS enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
ChochlaChochla
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Warstwa w 6 Więcej tortille i powtórzyć proces duszenia każdej z nich w filiżance sosu. Przykryć pozostałym wypełnieniem. Jeszcze raz wlać 1/2 szklanki sosu enchilada na nadzienie i dodać ostatnią warstwę tortilli. Dusić je w filiżance sosu. Resztę sosu (jeśli istnieje) należy zarezerwować do podania. Na koniec polać białym sosem. Wylewam go bezpośrednio z blendera i staram się wstążkować go grubymi globusami na górze. Nie musi być schludny; będzie wyglądał uroczo, bez względu na wszystko.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Piec ok.30 minut. Polewa powinna być lekko złota.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wyjąć z piekarnika i posypać garścią pepitas i posiekanej świeżej kolendry, jeśli chcesz. Teraz jest gotowy do służby! Wypróbuj te przepisy zapiekanki na Food Republic: przepis na słodkie ziemniaki Zapiekanka ziemniaczana boczek ser
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Piec Przepis Brokuły I Ser Penne Przepis
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
PennePenne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia97
Magazyn